Bulgarije
 
 

  Bestemmingen
  Verzorgingstype
  Prijsklasse
  Klantwaardering
  Aantal sterren   ★★★★★ (0)   ★★★★+ (0)   ★★★★ (0)   ★★★+ (0)   ★★★ (0)   ★★+ (0)   ★★ (0)   ★+ (0)   ★ (0)

Bulgarije informatie

Bulgarije is een opkomend land qua toerisme voor Nederlanders. De meeste badplaatsen bevinden zich langs de Zwarte Zee, maar ook de hoofdstad Sofia is in opkomst voor stedentrips. Reizen per touringcar maar ook vliegvakanties zijn in trek. Populairste strandbestemmingen zijn Burgas, Zonnestrand  of Sunny beach en Varna.

Sunny beach (Zonnestrand)
Sunny Beach is op het moment de bestemming die steeds populairder wordt onder de jongeren. Dit komt doordat de prijs van het uitgaansleven en het eten in vergelijking met uitgaansbestemmingen in andere landen zoals Spanje, Italië en Griekenland erg veel lager ligt. Ook de uitgaansgelegenheden zelf zijn nog vrij nieuw en zien er allemaal nog erg luxe uit. Als tweede is Sunny Beach ook een badplaats die geschikt is voor gezinnen met of zonder kinderen. Dit komt door het feit dat er erg veel te doen is, gericht op veel verschillende leeftijden en doelgroepen. Ook het beschikt Sunny Beach over een erg lang en breed strand. Overal wordt er Engels gesproken waardoor het makkelijk communiceren is. Wel is het even opletten als het gaat om geld, in Bulgarije wordt er namelijk betaald met de munteenheid leva. Een Lev staat gelijk aan 50 cent. Het land is daarom ook zo goedkoop als er omgerekend wordt van de euro naar Lev. In het centrum zijn erg veel verschillende discotheken, pubs, kroegen, bars en restaurants de vinden. Ook zijn er een aantal Nederlandse bedrijven gevestigd, zoals het slam café en de Flying Dutchman en natuurlijk ook een heleboel andere bedrijven. Er worden tal aan activiteiten aangeboden die geboekt kunnen worden via de je eigen reisorganisatie, hierbij worden er over het algemeen pakketten aangeboden waarin veel leuke aanbiedingen gedaan worden.

Bulgarije stranden

Het strand van Sunny Beach is maar liefst 8 km lang en is direct gelegen aan de boulevard, waarop vele hotels en uitgaansgelegenheden gelegen zijn. In principe maakt het niet zoveel uit welke plek er gekozen wordt om lekker op het strand te liggen, overal zijn Beach bars te vinden. Tenzij het strand echt gekozen wordt om cocktails te drinken en te feesten, de beste plaats is dan in de buurt van Beach club Playa, Bar Amigo 1 en als laatste bij Cuaba Beach bar, al deze bars zijn direct aan de boulevard gelegen in het uitgaanscentrum van Sunny Beach. Hier wordt elke dag muziek gedraaid en er zijn veel gelegenheden om drank en eten te halen. Als je lekker met je handdoekje op het strand wilt liggen is het wel een aanrader om achter het gespannen elastiek te gaan liggen, anders lig je namelijk in het gebied van verkopers van stoeltjes en parasols. Natuurlijk kan je ook een strandstoel en parasol huren.

Sunny beach uitgaansleven
Sunny Beach is echt de place to be als het gaat om uitgaan, gezelligheid en cocktails. De grootste en meest bekende discotheek is de ‘Den Glade Viking’, deze is gelegen aan de Flower street. Den Glade Viking is vooral aan te raden door de sfeer en de goede muziek die gedraaid word. Ook heeft de discotheek veel proppers op straat lopen die afkomstig zijn uit allerlei verschillende landen, waaronder ook Nederland. Hierdoor worden er al snel leuke aanbiedingen gedaan. Als tweede is feest café de Flying Dutchman een echte aanrader, hier hangt een heerlijke Nederlandse sfeer en bovendien is dit feest café ook nog gelegen op de boulevard en aan het strand. Als derde is discotheek The Ice Berg een aanrader, het is hier zoals de naam al zegt altijd lekker koel, er komen hier soms erg grote artiesten draaien en er zijn elk uur wel leuke aanbiedingen aan de bar die omgeroepen worden. Vervolgens is er nog een slam café, dit is erg klein meer zeker erg gezellig om een drankje te doen als je in de buurt bent, ook worden er hier aan de deur leuke aanbiedingen gedaan, hierdoor kan er lekker goedkoop en soms nog gratis ook een of meerdere drankjes gedronken worden. Als laatste nog een aantal discotheken of kroegen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, dit zijn: discotheek Orange, kroeg Amora en kroeg Coyote Ugly.

Sunny beach bezienswaardigheden
Een echte bezienswaardigheid is het stadje Nessebar, gelegen direct naast Sunny Beach. In alles is Nessebar het tegenover gestelde dan het hartje van Sunny Beach. Nessebar weerspiegeld de echte Bulgaarse cultuur. Er hangt een gezellig sfeer en er zijn veel kleine marktkraampjes te vinden door heel het dorpje, kleine souvenirwinkeltjes en erg veel kleine straatjes met oude kleine huisjes. De mensen zijn bovendien erg vriendelijk en gastvrij. Een echte aanrader is om een klein restaurantje uit te kiezen in het centrum van de stad, hier wordt je nog benaderd door de eigenaren. Het eten is van kwaliteit vele malen beter dan in Sunny Beach zelf en de prijs ligt ook veel lager in Nessebar. Dus wil je lekker en goedkoop eten en ook nog eens de echte Bulgaarse sfeer meekrijgen dan kan een bezoeken aan Nessebar niet gemist worden.

Bulgarije excursies
Een leuke excursie is de White Party @ Black Sea, dit is een feest op een partyboot. De party boot vertrekt in het naast Sunny Beach gelegen stadje Nessebar. De partyboot is wel enkel een aanrader bij mooi weer en weinig wind, waait het hard dan is de kans groot dat de boot de haven niet uit mag wegens te hoge golven en blijft de boot aan de kade liggen. Ook een Lazy Day Relaxing Cruise is een aanrader, hierbij kan heerlijk genoten worden van de zon onder het genot van een lekker biertje of wijntje en bovendien is er ook nog tijd om even een verfrissende duik in het water te nemen. Een heerlijke aanrader om op een andere manier te genieten van zon, zee, drank en gezelligheid.

Sunny beach restaurants
Ongetwijfeld de nummer een op gebied van heerlijk en goedkoop eten en vermaak is het restaurant Mamacita’s. Er is veel keuze in de gerechten, van gezonde salades tot nacho’s en andere Mexicaanse gerechten. De porties die voorgezet worden zijn zeker groot genoeg en ook nog erg leuk van prijs. Ook is er elke avond live muziek, lekker Mexicaanse gezelligheid tijdens het eten. Als tweede is la Bamba aan te raden, hier is ook erg veel keuze in gerechten en de prijs is ook erg laag. Bovendien heb kan je tijdens het eten mee genieten van de muziek die gedraaid wordt in de Flying Dutchman, deze discotheek is namelijk boven La bamba gelegen. Als laatste is ook de Mac Donalds aan te raden om ‘savonds nog een ijsje te eten en even lekker na te genieten van de heerlijke avond/nacht. Een aanrader is ook om aan proppers die je aanspreken te vragen of ze misschien tips hebben om lekker en goedkoop te kunnen eten, proppers kunnen namelijk leuke dingen regelen met het personeel van de restaurants waar ze zelf ook uit eten gaan. Zo wordt er meestal gratis drank geserveerd of gezorgd voor korting op de rekening.

Sunny beach tips
• Start op je eerste avond met een kroegentocht, zo krijg je gelijk een goed beeld van discotheken die jou liggen en waar er leuke aanbiedingen te vinden zijn.
• Ga cocktails halen tijdens de happy hours, dit is erg voordelig en bovendien worden er veel happy hours per dag gehouden.
• Pin bij een automaat waar een bank achter zit, dit is veel betrouwbaarder dan enkel een pinautomaat die op zichzelf staat.
• Pin in plaats van geld te wisselen, wisselen kost namelijk meer dan het bedrag dat betaald wordt voor het pinnen.
• Pin grote bedragen in plaats van een paar keer kleine, minder pinnen zorgt voor minder extra kosten.
• Vang geen dingen, zoals fruit, als dit door onbekenden naar je toegegooid wordt, dit spelletjes kan je namelijk erg veel geld kosten.
• Neem geen ID-kaart of pinpas mee tijdens het uitgaan, deze heb je toch niet nodig en de kans op kwijt raken wordt kleiner als je het op de hotel kamer laat liggen.
• Drink geen kraanwater, er zit namelijk erg veel chloor in wat uitdroging kan veroorzaken, bovendien is het water ook echt niet lekker om te drinken. Koop daarom flessen water in de winkels, dit kost vrijwel niks.
• Huur een kluisje in het hotel voor de kostbare spullen.
• Er wordt in restaurants een fooi verwacht van ongeveer 10%.
• Verzet het horloge, het is in Bulgarije namelijk 1 uur later in vergelijking met Nederland.
• Spreek een vaste prijs af voor je een taxi instapt, de prijzen kunnen anders erg hoog oplopen.
• Loop als het donker nooit alleen over straat, ga samen uit en ga samen terug, de kans op berovingen is namelijk erg groot als een persoon alleen over straat loopt.
• Negeer vrouwen die je aanspreken voor een stripclub, deze personen worden meestal ingezet om je vervolgens forse bedragen te laten betalen voor drank die je nooit genuttigd hebt.
• Wil je ergens naartoe, reis met het openbaar vervoer, een retourtje naar Nessebar met de bus kost namelijk maar 1 of 2 leva, omgerekend 1 euro of zelfs maar 50 cent.